Suomeksi

Extreme make over

Se mera foton

 

fore2.pngHar alltid varit lite viktfixerad men det betydde inte att jag fick något gjort åt min egen vikt. Sköt fram det varje år/månad/vecka/dag. Tänkte att sen, tar jag mej i kragen och fortsatte att äta fel. Vikten steg sakta men säkert och allt kändes motigt. L Den största boven i mitt fall var smörgåsar, kunde äta hur mycket som helst, före jag började laga mat till familjen, under matlagande och till maten. Kände jag mej lite sugen så tog jag en smörgås. Annars åt jag nog relativt hälsosamt och mångsidigt. Ogillade verkligen mej själv och som tröst så tog jag en smörgås.
 
Vändpunkten kom nyåret 2010-2011. Då lovade jag mej själv att tills jag fyller jämna år, skall jag vara 20 kg lättare. De första månaderna gick och ingenting hände, fortsatte bara tänka att nästa måndag börjar jag.
Motivationen var på noll, men sen började Fina/Hårsmedjan en grupp i min hemkommun med ett VLCD program .

Jag började där den 24.3.2011 och tänkte att nu eller aldrig!

efter2.pngVisste nog vad vågen skulle visa då jag steg på den för fast jag inte gjorde nåt åt saken så hade jag ändå en liten koll på vad jag vägde. Chocken var ändå stor när jag såg den med min ledare Fina.
Början var otroligt lätt fast suget fanns där.

Stödet från gruppen, ledaren och den egna familjen har varit enorm och det är tack vare dom alla som resultatet är det som det är idag. J
Nu skall jag börja balansera och det är en utmaning för sej men där står min coach som stöd!

Visst unnar jag mej då det är kalas och fester men jag ser på allt med helt andra ögon idag. Jag njuter av allt och jag mår bra!
 
Alla dagar har inte varit ett enda solsken och jag har fallit i ”gropen”, men jag har alla gånger stigit upp från den med ett ”fan anamma” och tänkt att det är bara fast i mej själv om det här skall lyckas. Jag har inte heller stressat, utan låtit det ta sin tid, lite i gången så kroppen och huvudet skulle hinna med.

efter3.pngRoligaste har hösten varit då arbetskamrater och många vänner och andra bekanta har kommit fram och tyckt att jag ser så fräsch och glad ut.

 
Jo tack, det är ju klart när stegen man tar känns så lätta och man mår bra av att vara sej själv.
 
Det är nu också roligt att gå och handla kläder när plaggen verkligen sitter bra och vissa plagg kan t.o.m. vara för stora. Helt otroligt, den känslan har jag inte haft sen mycket länge sen.
 
Några kilon tror jag att jag skall ta ner ännu, men nu har jag ett superbra levnadssätt för det här är inget som slutar här.... och nu och så fortsätter man som förr, utan här är det hela kosten och levnadssättet som lagts om.
 
Lyckas jag så kan även du,

Jag kan när jag vill är mitt motto idag!

Hälsningar,
Anette